top of page
1387512Gina Ranheim Bjerkan1130 copy.jpg
314Gina Ranheim Bjerkan0917 copy.jpg

BIOGRAFI

Gina Ranheim Bjerkan er skuespiller, danser og sanger og har sin utdannelse fra prestisjetunge London Studio Centre (Bachelor of Arts with a First Class Honours in Musical Theatre & Dance, 2012-2016). Hun har bred erfaring fra teaterscenen i London og Skandinavia som hovedrolleinnhaver og ensemble i profesjonelle musikaler og teateroppsetninger, samtidig som hun har erfaring med arbeid innen film, TV og reklamer.

 

Gina er født og oppvokst i operabyen Kristiansund på Nordmøre i Norge hvor hun tok del i utallige musikaler, operaer, balletter, teaterstykker og konserter i regi av Operaens Ballettsenter, Scenario Musikkteaterskole og Operaens Barnekor ved Operaen i Kristiansund og Kristiansund Kulturskole i over 15 år før hun valgte videre studier innen feltet i London, England, hvor hun ble hun boende i 6 år.

 

Gina har lang erfaring innen scenekunst og har spesielt arbeidet bredt i musikalsjangeren. Hun har blant annet spilt i Lucky Stiff på Sadler’s Wells Theatre, den danske arena-turneen av We Will Rock You, europapremieren av ELF – The Musical i Koncertsalen i Tivoli, Kiss Me, Kate ved Operaen i Kristiansund og Cabaret ved Den Nationale Scene. For tiden spiller hun ensemble og er 1. understudy Sophie i MAMMA MIA! på Folketeateret, Oslo.  Gina har også erfaring som sangsolist, og har opptrådd med flere av Norges kjente sangere. I tillegg til sitt arbeid på scenen har Gina også erfaring med og entusiasme for arbeid innen film og TV. Vinteren 2023 gjør hun sin norske debut på TV-skjermen i NRK-serien EXIT i rollen som Jeppes sekretær. 

 

Som utøver er Gina er en selvsikker sopran med høy belt og mix og en teknisk sterk jazzdanser. Med sin høye kompetanse innen jazz, ballett, stepp og moderne er Gina en allsidig og presis triple threat med en stor lidenskap for fagfeltet sitt. Hun har et selvsikkert, lekent uttrykk, et åpent sinn og en sterk tilstedeværelse på scenen. Hun vil beskrive seg selv som en entusiastisk, fokusert og organisert person som alltid leter etter det positive i enhver situasjon, samt har et øye for detaljer.

 

Gina er medlem av Norsk Skuespillerforbund og arbeider freelance i Norge, Skandinavia og England. Hun har nå base i Oslo, men fortsetter å jobbe målrettet med faget sitt i London hvor hun arbeider tett med sine mentorer og er en del av Anthony Meindl's Actor Workshop. 

Se Ginas fulle CV her.

bottom of page