top of page
55Gina Ranheim Bjerkan1376 copy.jpg
AfterlightImage.JPG
AfterlightImage 5_edited.jpg

BIOGRAFI

Gina Ranheim Bjerkan er skuespiller, danser og sanger og har sin utdannelse fra prestisjetunge London Studio Centre (Bachelor of Arts with a First Class Honours in Theatre Dance: Musical Theatre, 2012-2016). Hun har bred erfaring fra teaterscenen som hovedrolleinnhaver, ensemble og understudy i profesjonelle musikaler og teaterstykker, samtidig som hun spilt i flere serier, filmer og reklamer i London, England.

 

Gina er født og oppvokst i operabyen Kristiansund på Nordmøre i Norge hvor hun tok del i utallige musikaler, operaer, balletter, teaterstykker og konserter i regi av Operaens Ballettsenter, Scenario Musikkteaterskole og Operaens Barnekor ved Operaen i Kristiansund og Kristiansund Kulturskole i over 15 år før hun valgte videre studier innen feltet i London hvor hun ble hun boende i 6 år.

 

Gina har lang erfaring innen scenekunst og har spesielt arbeidet bredt i musikalsjangeren. Hun har blant annet spilt i Cabaret ved Den Nationale Scene, europapremieren av ELF – The Musical i Koncertsalen i Tivoli i København, Kiss Me, Kate ved Operaen i Kristiansund og den danske arena-turneen av We Will Rock You. Sist var hun å se i rollen som alternerende Sophie i musikalen MAMMA MIA! på Folketeateret, Oslo samt i den siste sesongen av den kritikerroste dramaserien EXIT på NRK hvor hun spilte rollen som Jeppes sekretær. Gina har også erfaring som stemmeskuespiller og sangsolist, og har opptrådd med flere av Norges kjente sangere.

 

Som utøver er Gina en allsidig og presis triple threat. Hun har et selvsikkert, lekent uttrykk og en sterk tilstedeværelse på scenen. Hun er en fysisk og åpen skuespiller, en teknisk sterk danser og en erfaren sanger med høy belt- og mix-kvalitet. Hun har høy kompetanse innen dansestilene jazz, ballett, stepp og moderne, tatt flere kurs i sangteknikken Estill og er en del av skuespillerstudioet Anthony Meindl's Actor Workshop i London. Hun vil beskrive seg selv som en entusiastisk, fokusert og organisert person som alltid leter etter det positive i enhver situasjon, samt har et øye for detaljer. Gina har stor lidenskap for fagfeltet sitt og jobber kontinuerlig målrettet mot å videreutvikle seg og bli en bedre utgave av seg selv  i arbeidet som frilanser.

 

Gina er medlem av Norsk Skuespillerforbund og arbeider freelance i Skandinavia og England. Hun har nå base i Oslo, men jobber fortsatt tett med sine mentorer i London. Utover jobben som utøver er Gina adjunkt i scenekunstfag og underviser i musikkteater og jazzdans. 

I’ve got the blues.jpg.jpg
bottom of page