top of page
Headshot foto av musikalartist, sanger, danser og skuespiller Gina Ranheim Bjerkan
Ballet
Ga ga kids i We Will Rock You Queen Musical Denmark 2017
Sophie Sheridan, played by Gina Ranheim Bjerkan, in MAMMA MIA! Abba musical with friends Lisa and Ali
Gina Ranheim Bjerkan

BIOGRAFI

Gina Ranheim Bjerkan er skuespiller, danser og sanger og har sin utdannelse fra prestisjetunge London Studio Centre (Bachelor of Arts with a First Class Honours in Musical Theatre, 2012-2016). Hun har bred erfaring fra teaterscenen som hovedrolleinnhaver, ensemble og understudy i profesjonelle musikaler og teaterstykker i England, Danmark og Norge, samtidig som hun har spilt i flere serier, filmer og reklamer.

 

Gina er født og oppvokst i operabyen Kristiansund på Nordmøre i Norge hvor hun tok del i utallige musikaler, operaer, balletter, teaterstykker og konserter i regi av Operaens Ballettsenter, Scenario Musikkteaterskole og Operaens Barnekor ved Operaen i Kristiansund og Kristiansund Kulturskole i over 15 år før hun valgte videre studier innen feltet i London hvor hun ble hun boende i over 6 år.

 

Gina har lang erfaring innen scenekunst og har spesielt arbeidet bredt i musikalsjangeren. Hun har blant annet spilt i Cabaret ved Den Nationale Scene, europapremieren av ELF – The Musical i Koncertsalen i Tivoli i København, Lois Lane/Bianca i Kiss Me, Kate ved Operaen i Kristiansund og den danske arena-turneen av We Will Rock You. Sist var hun å se i rollen som alternerende Sophie i musikalen MAMMA MIA! på Folketeateret, Oslo samt i den siste sesongen av den kritikerroste dramaserien EXIT på NRK hvor hun spilte rollen som Jeppes sekretær. Gina har også erfaring som stemmeskuespiller og sangsolist, og har opptrådd med flere av Norges kjente sangere.

 

Som utøver er Gina en allsidig og presis triple threat. Hun har et selvsikkert, lekent uttrykk og en sterk tilstedeværelse på scenen. Hun er en fysisk og åpen skuespiller, en teknisk sterk danser og en erfaren sanger med høy belt- og mix-kvalitet. Hun har høy kompetanse innen dansestilene jazz, ballett, stepp og moderne, tatt flere kurs i sangteknikken Estill og er en del av skuespillerstudioet Anthony Meindl's Actor Workshop i London. Hun vil beskrive seg selv som en entusiastisk, observant og organisert utøver som alltid leter etter det positive i enhver situasjon.

Utover jobben som utøver er Gina adjunkt i utøvende scenekunstfag og utdannet pedagog i både dans og drama/teater. Hun har særlig spisskompetanse og lidenskap for undervisning i jazz/show-dans og musikkteater. Hun kombinerer i dag dette med jobben som utøver.

Gina har nå base i Oslo og fortsetter å jobbe frilans som utøver i Norge og Europa. Hun er medlem av Norsk Skuespillerforbund.

Mic pack with name Gina
bottom of page